Mit jelent a Természetes és Organikus felirat?

Manapság egyre több embert foglalkoztatnak a testápoló termékekben lévõ káros anyagok. Ezért egyre több cég tünteti fel termékein a "természetes", "természetes alapú", "bio" feliratot.

  • De mit jelent ezek esetében a "bio", "természetes" megjelölés?
  • Hogyan tud Ön megbizonyosodni arról, hogy ezek a termékek tényleg azokat az összetevõket tartalmazzák, melyeket feltûntetnek rajtuk?
  • Van-e egyáltalán természetes megfelelõje az eddig használt vegyi anyagoknak?

Mit jelent a "természetes" és "organikus (bio/öko)" felirat a termékeken?

Sehol máshol nem használják a " természetes " vagy " organikus (bio/öko) " fogalmakat olyan önkényesen, és sehol máshol nem olyan homályos a jelentésük, mint a kozmetikai iparban. A felhasználó ezeket a fogalmat a "természetbõl származó"-val, azonosítja. Még ha az eredeti alapanyag természetes eredetû is, bizonyos feldolgozási eljárások oda vezetnek, hogy a jól csengõ névvel ellátott végtermék már nem egészséges többé. A laikus ember az ilyen összefüggéseket nem ismeri fel.

TERMÉSZETES
-Mit jelent a Természetes szó nekünk? Így hangzik: Ami a természetben létrejön de nem kémiailag elõállított.

-Mit jelent a Természetes szó a kozmetikai iparágban? Így hangzik: Az összes alapanyag, amit egy természetes anyagból ki lehet vonni.

Ezért lehet gyakran kémiai összetevõket látni a termékeken feltüntetve, melyeket további információval láttak el, mint: Egy példa: "Cocomide DEA" kókuszdió olajból nyert, feltételezhetõen kémiai anyagokat adnak hozzá úgy ismert, mint "carcinogen", ami más szóval rákkeltõ. Tehát ez az anyag, már nem biztonságos vagy természetes többé.

Egy másik példa a burgonyával: Ha gyermeked szeret burgonyát enni, vodkát is adnál neki? Természetesen nem. A vodkát burgonyából nyerik. De attól hogy természetes anyagból állítják elõ, még nem olyan biztos, hogy ez jót tesz.